Señor Chingolo

 

Voor de leuke website van Jedithja de Groot mocht ik een keuze maken uit het geweldige aanbod van Spaarnestad Photo en daar iets over schrijven. Het werd señor Chingolo, de gevoelige macho-directeur van een Spaans insectentheater uit 1932. Wát een man, dames en heren, wat een man.

Zie hier.

 

Dit is overigens de website van een contemporain rondreizend Brits insectentheater waar ik dolgraag eens een voorstelling van zou willen bijwonen: The Insect Circus.

 

 

Great Parade © The Insect Circus

Great Parade
© The Insect Circus

 

 

Gabardini Master of Mystery. Poster, ca.1920

Gabardini Master of Mystery. Poster, ca.1920

 

 

Franse poster voor Zazelle de Messengooier. ca.1910

Franse poster voor Zazelle de Messengooier. ca.1910

 

 

Mr. Maroc, the Beast Tamer. Londen 1885

Mr. Maroc, the Beast Tamer. Londen 1885

 

 

"Ladies& Gentlemen! Boys& Girls! Stroll Up! Stroll up for the Magnificent Insect Circus Museum! Behold the Liberty Beetles& the Cheeky Ladybirds! Be thrilled by the Knife Thrower& the Painted Lady! Gasp as Captain Courage, the intrepid Wasp Tamer, defies Danger! Marvel at the Worm Charmer& Laugh at the Dancing Snails!"

“Ladies& Gentlemen! Boys& Girls! Stroll Up! Stroll up for the Magnificent Insect Circus Museum! Behold the Liberty Beetles& the Cheeky Ladybirds! Be thrilled by the Knife Thrower& the Painted Lady! Gasp as Captain Courage, the intrepid Wasp Tamer, defies Danger! Marvel at the Worm Charmer& Laugh at the Dancing Snails!”

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s