About

The Aubergine Coat is opgedragen aan de kleermakers uit mijn familie. Zij naaiden regenkleding uit gabardine, moffen uit vossenbont, en toverden een wollen legerdeken om tot een auberginekleurige winterjas. Maar bovenal gaven ze mij stof tot schrijven.

Merel Bem

merelbem@online.nl

18 thoughts on “About

 1. Dag Merel, Ik kreeg net via een vriendeen link naar je blog. Wat schrijf je GEWELDIG!!!!! Ik ga je volgen hoor! Groet van Jan en waar heb je die geweldige foto van die beschilderde schapen vandaan? (vind ik als breier wel heel geweldig!!)

  • Hoi Jan,
   Wat leuk, je bent de eerste die reageert. Dankjewel. Jij hebt dus een blog over breien, zie ik. Er gaat een wereld voor me open. Die schapen vond ik toen ik googlede op ‘colored sheep’ of ‘tartan sheep’, ik kan het me niet goed meer herinneren. Er zijn er nog veel meer. Dag! Merel

 2. Pingback: 2010 « TheAubergineCoat

 3. Hat Merel,

  Wat ziet je blog er prachtig uit en wat een mooi motto! Ik heb je e-mail adres helaas niet en ik wil je graag uitnodigen voor de opening en persbezichtiging van de tentoonstelling Portretfabriek Van Mierevelt, ontdek de hand van de meester in Museum Het Prinsenhof. Mijn e-mail adres is aoverduin@delft.nl. Hoop dat je wat van je laat horen, Hartelijke groeten Annekarijn (moeder van Julian)

 4. Pingback: Last minute: Mark Nettenbreijers | redprint: dna

 5. Pingback: Johan Nieuwenhuize in de Volkskrant — Johan Nieuwenhuize

 6. Hallo Merel. Wat een fijne website was dit. Mag ik nu zo langzamerhand concluderen dat ik niet meer hoef te komen hier, hopend op een nieuw stuk? Dat Volkskrant/Perscombinatie je in een wurggreep houden en je verbieden je stukken hier te zetten? Schrijf je niet ook nog voor andere opdrachtgevers, kunnen die stukken niet hier worden geplaatst? Anders gezegd, waarom is het al zolang geleden dat je je blog hebt ververst?

  • Je hebt gelijk, Roeland, dankjewel. Ik heb er meteen vier ‘nieuwe’ stukken op gezet. Het is alleen zo jammer dat ze verwijzen naar tentoonstellingen die inmiddels al afgelopen zijn. Hoe het ook zij: ik ga weer wat actiever plaatsen. Groet!

   • Kijk, zo word ik graag op mijn wenken bediend. Dank je. En meteen ook stukken van mensen waar ik meer van weten wil. Geert Goiris bijvoorbeeld, die overigens niet twee, maar drie boeken heeft. Je tekst is wel wat kort, maar in elk geval goed te lezen. Op American Suburb X (ASX) loop ik na drie regels al vast in de tekst van Brad Feuerhelm over Goiris. De man laat keer op keer in zijn teksten zien dat hij zijn intellect met zijn spierballen verwart, de anabole steroïden stuiteren ratelend en wauwelend over de woorden heen.
    Nog een kleine vraag: het stuk van Paul Kooiker, was dat oorspronkelijk niet langer? Dit omdat er onder de tekst staat: verder lezen? En dan een verwijzing naar de website van de krant.
    dank, groet.

 7. Dag Merel,

  Vond je nu pas op net. Wat een ontdekking! Ik volg opleiding fotografie op Academie in Antwerpen en zocht naar Ad van der Koog. Is er nog geen boek van je geweldige reeks?
  Wij hebben in Oegstgeest gewoond en toen kwam ik bij Hiske op pianoles!!! Ook vaak geborreld met Hiske, Sacha, Lies en Henk.
  Liefs
  Tine

  • Dag Tine,
   Wat een leuk bericht, dankjewel. Deze blog is een verzamelhoekje voor de stukken die ik, vooral voor de Volkskrant, schrijf. Er is een boek in de maak met stukken over kunst. Het heet Doorkijken en verschijnt eind september. Ik zal het hier binnenkort aankondigen.
   Groet! Merel

 8. Ha Merel, Na je stuk in de volkskrant, dacht ik: Wow, wat doet die Merel nog meer?! En ja hoor, wat een heerlijke stukjes allemaal! Trefzeker, geestig en liefdevol. Een ontdekking. Dank voor al dat moois! ‘Doorkijken’?Ja, graag!
  Hartelijke groet, Noortje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s