Trash to Treasure

 

Je moet het even weten. Weten dat in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam een kroeg zit die House of Rising heet. Dat je daar naar binnen moet, ook al zit er niemand aan de bar, staat er niemand achter de toog. Je moet weten dat je achterin de ruimte de trap omhoog moet nemen. En nog een trap, en nog een. En dat je dan, drie hoog voor, ineens in een oude spoelkeuken staat, met witte tegels op de muren en een paar joekels van oude gasflessen bij het raam. Dit is pop-up shop Trash to Treasure. Daar kom je niet zomaar. Maar ben je er eenmaal, dan vergeet je het niet meer.

 

 

hdjkaBK

 

 

Trash to Treasure is een initiatief van Leanne Jacometti en Caroline van ’t Hoff, een net afgestudeerde econome en een modemarketingspecialiste. Het is een plek waar je terecht kunt voor tweedehands kleding en spullen én voor de verhalen erachter. Iedereen die hier zijn oude jurken en jassen komt brengen, mag niet weg voordat van elk stuk de geschiedenis op een label werd geschreven. Zodat degene die de spullen later koopt een extra laagje mee naar huis neemt.

 

 

hdlasbl

 

 

Geweldig idee natuurlijk (en niet alleen omdat ik het ooit zelf met een vriendin heb uitgedacht, lees hier, ha!). De praktijk is uiteraard weerbarstiger. Niet elk kledingstuk heeft een vermeldenswaardig verhaal, en is het er wel, dan is niet iedereen in staat om het verleidelijk op te schrijven. Maar wie goed zoekt, vindt mooie dingen. Een oude schrijfmachine waarop iemands grootmoeder liefdesbrieven tikte aan haar man, die als piloot de hele wereld over vloog. Een vest dat in ongenade raakte toen de vriend van degene die het droeg haar vertelde dat hij een ander had. Een top van Viktor & Rolf, ingebracht door ‘anoniempje’ die het kledingstuk ooit voor haar verjaardag kreeg van een vriendin en zich nu blijkbaar een beetje schaamt dat ze het wegdoet. Dat zijn de verhalen die smaken naar meer.

 

 

nclab

 

 

cklasl

 

 

hldasbcl

 

 

Jacometti en ’t Hoff organiseren ook ‘happenings’. Morgen bijvoorbeeld: de Trash to Treasure Market in CNCPT13 Gallery in Amsterdam. En ze zoeken een nieuwe plek voor de winkel, een die iets bereikbaarder is. Begrijpelijk, maar jammer. Zo’n oude spoelkeuken vertelt ook een verhaal. Iets met drag queens. Vraag maar aan Caroline van ’t Hoff.

 

 

Trash to Treasure. Reguliersdwarsstraat 41 III, Amsterdam (House of Rising).

Geopend: februari, maart: woensdag, donderdag en zondag van 16u tot 21u

de verkopers / verhalenvertellers op de muur van de spoelkeuken

de verkopers / verhalenvertellers op de muur van de spoelkeuken

 

 

klsa c

 

 

 

 

IMG_1707

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s