Binnengekomen stukken

 

De laatste maanden schreef ik veel stukken voor ELLE – en stukken minder voor The Aubergine Coat. Daar komt verandering in. Maar eerst even dit.

Uit het augustusnummer van ELLE:

 

 

*  interview met Iris van Herpen;

 

Iris van Herpen, Chemical Crows (f/w 2008-2009)

 

‘Wat Iris van Herpen deed was dit: ze liet de controle los. Ze vertrouwde op haar gevoel, ze volgde haar intuïtie, dat beroemde maar ongrijpbare zesde zintuig waarmee ze al praktisch haar hele leven navigeert en waarop ze helemaal leerde rekenen tijdens de talloze liftvakanties die ze als puber met een vriendin ondernam, ver voordat ze ook maar dacht aan een carrière als modeontwerper.’

 

* artikel over De nieuwe luxe, over het verdwijnen van schreeuwerige logo’s;

 

 

‘Wie heden ten dage à la mode wil zijn, moet een nieuwe taal leren: de taal van kleuren, dessins, materialen. Dat is de nieuwe luxe.’ 

 

* interview met James Veenhoff, bedenker van House of Denim, een leer-werk-ervaringsbedrijf en duurzame jeansfabriek in één.

 

James Veenhoff voor TEDx, Myny Magazine

 

‘Ik denk dat er in de regio honderden banen zijn in de jeansindustrie. En ik denk dat iedereen die we gaan opleiden meteen aan de slag kan. Wat heet: een van de jongens uit de pilot heeft nu al een stageplaats bij Levi’s.’

 

En kijkt u alstublieft ten slotte ook nog naar een van deze tekeningen: de heroin chic van de jaren negentig per ongeluk treffend gevangen door mijn dochter van zes terwijl ze een zwart-wit creatie van Balenciaga natekende.

 

Balenciaga

 

 

One thought on “Binnengekomen stukken

  1. Hoi Merel, Verrast door je mini cv onderaan je e-mail, ben ik gaan kijken op deze site. Mode heeft zeer mijn interesse, omdat mijn eerste vak Coupeuse was. Later ben ik dan de verpleging in gegaan. Allemaal lang geleden. En dan die tekening van Lisa! Ze heeft talent, voor zo ver als ik het zien kan. De andere tekeningen zijn ook mooi hoor, zeker. Maar die van Lisa springt er uit, zij is tenslotte mijn achternichtje. Veel groeten uit Brabant, Nell

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s