Antropologie der Stijl

 

Ik dacht iets heel nieuws te hebben gevonden, maar bij nadere inspectie bleek het oeroud, althans – in de wereld van de blogs. Niettemin vermaak ik me ermee: StyleLikeU. Het is een modeblog, of beter: stijlblog. Net als ShowMeYourWardrobe (door de Britse stylist Jackie Dixon) neemt SLU, een initiatief uit 2008 van de New Yorkse Elisa Goodkind en Lily Mandelbaum,  moeder en dochter, een kijkje in de kledingkasten van diverse mensen, van stylisten tot modellen, van muzikanten tot studenten.

 

Mandelbaum & Goodkind, gefotografeerd voor Anthem Magazine

 

Het leuke aan SLU zijn niet zozeer de foto’s, maar de video’s. In een minuutje of zes, zeven nemen al die verschillende mensen je mee door hun huis, laten ze hun meest bijzondere kledingstukken zien en vertellen ze de verhalen erachter. Goed, soms moet je even zoeken voordat je een interessante persoonlijkheid te pakken hebt (en iemand die er niet maar wat op los babbelt) en ook de technische kwaliteit laat hier en daar wat te wensen over. Maar over het algemeen slagen Goodkind en Mandelbaum, die inmiddels vijftien mensen in dienst hebben, erin om vermakelijke en inspirerende mensen bij hun publiek te introduceren.

Zelf vond ik dit een leuke bijdrage: Ali Lovell, student uit San Francisco, een soms wat al te enthousiaste, maar gepassioneerde eigenaar van een mooie vintage collectie.

Na honderden van dit soort interviews mogen de makers van StyleLikeU zich gerust stijl-antropologen noemen. Dat vinden ze zelf ook vast: het eerste boek komt er al aan. Zonder video’s uiteraard, wat helaas alleen maar een zwaktebod kan zijn.

 

coming up

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s