Jawoll!

Mijn vorige post over de wonderwollen sokken kwam vandaag ineens in een heel ander daglicht te staan. Dat zit zo. Ik bladerde door Circus, een pas verschenen Duits- en Engelstalig bookazine over het fenomeen modeblog. Het is een uiterst fascinerend … ding – geen boek dus, en ook geen tijdschrift. Binnenin bevindt zich een mix aan eigenzinnige fotoreportages, journalistieke stukken (bijvoorbeeld over de geschiedenis van de hijab), interviews, sprookjes, geschreven door modebloggers van over de hele wereld.

 

The Bloggers' Bookazine CIRCUS #1 Fashion

 

De eerste 95 pagina’s waren, het moet gezegd, enigszins teleurstellend (behalve dan de pagina’s met daarop de geweldige fotoreportage Fashion Victim van Felix Scheu, Ellen Swiezy en Per Schorn – allemaal nog nooit van gehoord, maar wat geeft het). Alleen maar modellen-blabla: nietsige gesprekjes met jonge meisjes uit de business, een item over hoe hard het modellenbestaan is. Niets nieuws onder de zon.

 

Uit de serie Fashion Victim van Felix Scheu, Ellen Swiezy & Per Schorn

Fashion Victim #2

 

Tot ik op pagina 96 stuitte op een verhaal over Christian, een Duitse wolfetishist, geschreven door Charlotte Busch. Goed, nog een keer: wol-fetishist.

Ik citeer:

For most people wool is something for the cold. Wool is our winter fur. Wool is not for hot nights. But wool is what Christian would love to wear all the time. And lots of it. The more layers the better, the warmer the cuddlier. For him, wool is more than warm clothing. Wool is sex.

 

Christian. Foto Eke Miedaner

 

Christian ontdekte zijn liefde voor wollen kleding toen hij als jongen van twaalf regelmatig onrustig droomde over een meisje dat zich plotseling hulde in dikke wollen lagen. Het kan verkeren. Maar Christian is niet de enige Duitse ‘wooly’. Hij behoort tot een gemeenschap, met uiteraard een eigen plek op internet: planetWool, waar bijna 1000 voornamelijk Duitse leden hun fetishisme uitleven.

Ik dacht aan de Duitse vrouw naast mij in de trein. Geen wonder dat ze die wonderwol alleen in haar thuisland kon krijgen. Duitsland en wol – het is nog onontgonnen onderzoeksterrein, maar ik zie duidelijk een rode draad. Ik weet alleen niet zeker of ik eraan moet trekken.

Circus is een uitgave van Herznote GbR, Darmstadt. ISBN 978-3-00-031250-2

 

One thought on “Jawoll!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s