Photoshop shoes

 

Bij het zien van deze foto liep de schoenenontwerper van trots waarschijnlijk even náást zijn eigen exemplaren. Want wat een beeld:

 

STREETFSN

 

Toen ik de foto voorbij zag komen, op de streetstyle blog STREETFSN, gingen in mijn hoofd de alarmbellen af. ‘Photoshop! Photoshop! Photoshop!’ Hier klopte iets niet. Was het de sjaal, die zo perfect uit de tas hing te wapperen? Was het de vreemde tegenstelling van dit modebewuste onderlijf tegen de grauwe alledaagsheid van de achtergrond? Nee, ha, het waren de schoenen: de hakken waren eraf gehaald.

Dat klopt, maar de fotograaf, HB Nam, had daar niets mee te maken. De schoenen zijn zo bedoeld, door ofwel Antonio Berardi ofwel Marc Jacobs (ik kan er tot mijn frustratie niet achterkomen wie van de twee hiervoor verantwoordelijk is). En sinds deze foto weten we ook waarom: omdat ze garant staan voor geweldig beeldmateriaal.

Dat vrouwen er waarschijnlijk maar enkele meters op kunnen lopen en hun elegante handtassen ongetwijfeld hebben gevuld met huidkleurige pleisters, Compeed en zware pijnstillers, doet niet ter zake. Het gaat om momentopnames zoals deze, waarop het onmogelijke ineens mogelijk blijkt. Mode is op haar leukst wanneer ze, tot het moment dat ze door echte vrouwen wordt gedragen, onvoorstelbaar was.

Toch kunnen ontwerpers ook te ver gaan. In 2009 weigerden sommige modellen in Alexander McQueens nieuwste show deze ‘Armadillo’-schoenen te dragen.

 

Alexander McQueen S/S 2010

 

Alexander McQueen S/S 2010

 

Spectaculairdere foto’s dan deze kon ik dan ook niet vinden. Waarschijnlijk heeft geen enkele streetstyle fotograaf de Armadillo’s in het wild aangetroffen.

Vind ik niet gek. Als ik mocht kiezen tussen schoenen die mijn benen op die van een paard zouden doen lijken en schoenen die om de een of andere onnavolgbare reden waren geïnspireerd op het gordeldier, dan wist ik het wel.

 

... maar je hebt altijd mensen die doorslaan, zoals kunstenaar Kim Graham met haar Digitigrade Leg Extensions

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s